top of page

Oerdieet

Kiezen voor het Oerdieet is niet alleen kiezen voor een dieet maar ook voor een leefstijl. Het is een overtuiging waar je zeer ver in kunt gaan. Hoe ver? Dat bepaal jezelf. Kies je alleen voor de voeding binnen het oer principe of ga je ook leven volgens het oer principe? Het behoeft geen uitleg dat onze huidige leefstijl nogal verschilt van die van de jager-verzamelaar. Ga terug naar de oorsprong en leef zoals de jager-verzamelaar vroegers leefde. De oude eetgewoonten gecombineerd met de moderne mogelijkheden.

 

Matera Gezondheidscentrum hanteert haar eigen Oerdieet in combinatie met acupunctuur en/of laser.

 

Het Oerdieet, ook wel Paleodieet, omvat de voeding en de leefstijl van de oermens. We gaan terug naar onze basis, een gezonde basis waarin we zelf, los van de voedingsindustrie, weer weten wat gezond is voor ons lijf. Dit gebaseerd op kennis uit het verleden en de technologische, wetenschappelijke kennis uit het heden (voedingsgenen).


Je wordt fitter, gezonder en slanker en hebt veel minder te maken met de typische Westerse welvaartsziekten. Het lijkt in de praktijk zelfs in staat te zijn om diabetes,hoge bloeddruk, auto-immuunziekten en nog veel meer voedingsgerelateerde ziektebeelden te beinvloeden.

 

Wat past er absoluut NIET in het Oerdieet?

Suikers, granen, brood, melk, kaas en aardappelen, frietjes etc. Binnen het Oerdieet neemt het gebruik van eiwitten toe en neemt het gebruikt van koolhydraten af.

 

Wat past er absoluut WEL in het Oerdieet?

Binnen het Paleo dieet richten we ons op het eten van gezonde, vaak biologische producten. Vlees, vis, schelp- en schaaldieren, noten, honing, fruit, kokos, noten, zaden en paddestoelen.

BLOG

voor meer info over gewichtsbeheersing, zie onze blog >>

bottom of page