top of page

Op een verantwoorde manier afvallen

Het is belangrijk om af te vallen op een verantwoorde manier. Van wezenlijk belang is de dagelijkse hoeveelheid koolhydraten, vetten en eiwitten en de opname van voldoende vitaminen en mineralen vanuit de voeding. Ze zijn noodzakelijk om alle lichamelijke processen optimaal te laten draaien. Gezondheidsrisico's worden vermeden. Bovendien mag het lijnen niet te ingewikkeld zijn.

 

Ondersteuning bij het afvallen - Matera Plan

Matera Plan

BLOG

voor meer info over gewichtsbeheersing, zie onze blog >>

bloedsuikerspiegel, het remmen van het hongergevoel, het verhogen van de vetverbranding of het remmen van de vetopslag. Wij kunnen u hierover vrijblijvend adviseren. Alle producten kunt u bij ons aanschaffen met vaak een aantrekkelijke korting.

 

Afslankplan (Fase 1 - drie weken)

De basis is een laag calorisch dieet met weinig vet en ondersteuning van laser of ooracupunctuur. U wordt gewogen en gemeten, we bepalen uw BMI en BMR, uw abdominale vetmassa, uw vetvrije massa en uw vochtgehalte. We bespreken uw doelstelling en na uitleg van het dieetplan krijgt u de behandeling met laser of ooracupunctuur.

 

Na twee weken en na vier weken is er een herhalingsconsult, waarbij we het tweede plan doornemen. Met dit plan kunt u beslist 8 tot 10% van uw gewicht verliezen.

 

Stabilisatieplan (Fase 2 - drie weken)

Uw lichaam komt weer helemaal in balans maar wel met een flink gewichtsverlies. In het stabilisatieplan vinden we goede verhoudingen koolhydraten, vetten en eiwitten. We beginnen met een opbouwfase en houden elke week een balansdag. U valt gecontroleerd verder af.

 

Levensfase (Fase 3 - rest van uw leven)

Hoe komen we tot een verantwoord eetpatroon met een goede verdeling van voedingsstoffen, hoe vermijd u de valkuil van uw oude eetpatroon. Verder bespreken we andere tips voor het beheersen van uw gewicht.

Om op een verantwoorde wijze uw gewichtsprobleem aan te pakken is het nog beter om u professioneel te laten ondersteunen door Matera. Naast onze adviezen voor de aanpak van gewichtsproblemen, hebben wij ons eigen gewichtsbeheersingsplan, Matera Plan, die ondersteunt wordt met acupunctuur (oornaaldjes of lasertherapie).

 

Uw gewichtsbeheersingsprogramma bestaat uit 3 stappen, zie het Matera Plan rechts omschreven, en kan ondersteund worden door multi-vitaminen, orthomoleculaire middelen of fytotherapie. Deze middelen zorgen voor het op peil houden van de

bottom of page