top of page

Deze tape is speciaal ontwikkeld om gebruik te kunnen maken van natuurlijke herstelprocessen van het lichaam. De tape activeert het zenuwstelsel en het algemene circulatiesysteem, waardoor de betreffende spieren en pezen weer snel herstellen. Het is gericht op drukvermindering van het aangedane gebied en stimulering van een correcte beweging, doordat de tape de huid een stukje optilt. De tape stelt het lichaam in staat om weer natuurlijk te bewegen. Tijdens het werk en het sporten werkt de tape voortdurend aan het herstel.

 

Achtergrond

De achtergrondgedachte van Medical taping is, dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging maar daarnaast ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed functioneren, kan dat dus een scala van klachten en aandoeningen geven.

 

Succesvol bij diverse aandoeningen:

  • Hoofdpijn/migraine, aangezichtspijn, spierruptuur, hooikoorts, COPD, tennis- of golferselleboog, lumbago, reuma, fibromyalgie, hielspoor, whiplash, frozen shoulder, impingement shoulder, Osgood Schlatter, menstruatiepijnen,  bekkeninstabiliteit/pijn, littekens, zwellingen, kneuzingen, houdingscorrectie, Shin Splint, carpaal tunnel syndroom, enkeldistorsie etc.

 

 

Kinesio of medical taping

Ook in te zetten voor:

  • Spiertechniek, bij het aanspannen of ontspannen van spieren, ontwateren van spieren

  • Ligamenttechniek; enkelbanden, kniebanden, achillespezen, vingergewrichten ea.

  • Specifieke technieken zoals triggerpoints, bursitis, grote blauwe plekken, remming overstrekking en oedeembehandeling

 

BLOG

voor meer info hierover volg onze blog >>

bottom of page