top of page

De Dorn therapie gaat er van uit dat de wervel en de uittredende spinale zenuwen de verschillende lichaamsdelen en organen kunnen beïnvloeden.

Het is een zachte manuele en risicoloze methode waarbij een blokkade en een scheefstand van de wervelkolom met de handen aangevoeld wordt en met een zachte duimdruk wordt gecorrigeerd.

 

Bij het toepassen van deze methoden worden geen medicamenten, injecties of instrumenten gebruikt. De Dorn therapie maakt enkel gebruik van de handen van de therapeut en is veilig, natuurlijk, doeltreffend en vooruitstrevend.

 

Wervelkolom

Regelmatig terugkerende nek-, schouder-, rug- en hoofdpijnklachten zijn lastige ongemakken. De wervelkolom is het stabiele omhulsel van het ruggenmerg, de grootste bundel zenuwen die signalen transporteren van de hersenen naar al onze organen.

 

Vrijwel iedereen heeft benen van ongelijke lengte en daardoor wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar het korte been en komt het ruggenmergkanaal in een andere belastende houding. Daar de benen steunpilaren zijn van het bekken ontstaat bij lengteverschil ook een bekkenscheefstand. Door deze bekkenscheefstand ontstaat weer een scheefstand van het heiligbeen en zo is het de bakermat van veel chronische problemen zoals oa. heupklachten, lage rugklachten, kniepijn, nekklachten, voetproblemen, scoliose, darm- en blaasproblemen en zelfs hoofdpijn.

Dorn therapie

BLOG

voor meer info hierover volg onze blog >>

bottom of page