top of page

Acupunctuur

 

Acupunctuur op klassieke wijze: wij behandelen, gebaseerd op de Oosterse filosofie, energiebanen (meridianen) in het lichaam en punten daarop door het plaatsen van naalden. Door een naald te prikken zet je de energie in beweging en kun je deze zonodig versterken of afremmen om het lichaam weer in een energetisch evenwicht te brengen. Naast deze klassieke vorm kennen we ook de volgende vormen van acupunctuur binnen Matera:

Oor acupunctuur (Auriculo)

De oorschelp is een reflexveld waarin de totale mens weerspiegeld wordt op zowel mentaal, fysiek en emotioneel niveau. Deze niveau's kunnen via het reflexveld beïnvloed worden. Zowel de Chinese als Westerse ooracupunctuur zijn doeltreffend bij het behandelen van ziekten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doeltreffend bij mensen met hoofdpijn, migraine, chronische vermoeidheid, slapeloosheid, stress, huidklachten, hormoonstoringen, maag en darmklachten, spier- en gewrichtsklachten, sportblessures, zenuwpijn, reuma, artritis en artrose, ischias, Parkinson en meer.

 

Ooracupunctuur is prima te combineren met gewone acupunctuur, medicijnen, orthomoleculaire geneeskunde ea. Het is ook succesvol in te zetten bij allergieën en verslavingen.

 

Schedel

Deze vorm van acupunctuur (ook wel YNSA - Yamamoto nieuwe schedelacupunctuur) gaat ervan uit dat er op de hoofdhuid projecties bestaan van alle organen en ledematen. Zo wordt het pijnlijke en drukgevoelige corresponderende punt op de schedel gevonden. Vaak reageren de klachten al direct positief bij het drukken van het op de hoofdhuid gelegen en met de klacht corresponderende punt, waarna het geprikt wordt.

 

YNSA is zeer effectief gebleken bij en dus met name geschikt voor aandoeningen van het zenuwstelsel, neurologische klachten, neuromusculaire klachten en pijn.

 

 

Pols/enkel

De pols en enkelacupunctuur (PEA: Koreaanse vorm) gebruikt op de pols en op de enkel zes acupunctuurpunten. Deze worden op een heel speciale wijze aangeprikt, namelijk erg oppervlakkig. De naald wordt zo dan kort onder de huid doorgeschoven.

 

Het is in Nederland een nog vrij onbekende vorm. Het is een zinvolle methode bij oa. de behandeling van chronische pijnsyndromen.

 

Elektro Acupunctuur

Een moderne methodiek waarbij de acupunctuurpunten middels elektro-stimulatie worden geprikkeld. Een hoog- en laagfrequente elektro-stimulatie volgen elkaar in een bepaald ritme op. Bij een hoge frequentie maakt het centraal zenuwstelsel Dopynorphin A aan, met een direct pijnstillend effect. Bij een lage frequentie worden oa. de endorphine, endomorphine en enkephaline vrij gegeven. Dit geeft een langzaam maar langdurig effect.

 

Deze methode is geschikt voor zowel acute als chronische pijnklachten. Ook wordt deze methode veel gebruikt bij TENS stroom.

 

BLOG

voor meer info hierover volg onze blog >>

bottom of page